Spanje domineert Georgië met 7-1: Jong talent schittert in Euro 2024-kwalificatiewedstrijd

Comments · 72 Views

Spanje droeg hun iconische rode en gouden Spanje Voetbalshirt toen ze gisteren Georgië met 7-1 versloegen in een schokkende Euro 2024 kwalificatiewedstrijd. Spanje toonde een formidabele aanvallende kracht, met Morata die een prachtige hattrick maakte. Maar de echte ster van de avond was de 16-jarige wonderkind Ammar, die een aantal records brak in zijn debuutwedstrijd voor het nationale team en wordt aangeprezen als Spanje's hoop op voetbal die de nieuwe Lionel Messi in de toekomst zou kunnen zijn.

Vanaf het begin van de wedstrijd zette Spanje een furieuze aanval op, nam het de controle over het spel over en zette het constant druk op de Georgische verdediging. In de 22e minuut scoorde Morata met een kopbal en met de hulp van Olmo's precieze voorzet vanaf links nam Spanje een 1-0 voorsprong. Morata's doelpunt was zijn derde in de Europese kwalificatiewedstrijden van dit jaar, waarmee hij zijn status als een van de topscorers verstevigde.

Nog geen vijf minuten later breidde Spanje de voorsprong weer uit toen Kvirkeviliya van Georgië zichzelf onbedoeld in de luren legde bij een poging tot uitverdediging en de bal in zijn eigen doel stuurde. Door deze fout stond Georgië met 0-2 achter.
Spanje scoorde opnieuw in de 38e minuut toen Olmo's schot vanaf de linkerkant van de voorkant van het strafschopgebied in de rechterbenedenhoek van het net belandde. Spanje leidde met 3-0.

Twee minuten later voltooide Morata zijn hattrick in de eerste helft. Hij kreeg een nauwkeurige pass van Fabian Luis in het strafschopgebied en schoof de bal achter in het net. Aan het einde van de eerste helft had Spanje de overwinning binnen. Ze speelden een efficiënte en vloeiende combinatie in de aanval en creëerden problemen voor de Georgische verdediging. Georgië zag er aan de andere kant machteloos en gefrustreerd uit en vormde nauwelijks een bedreiging voor de Spaanse doelman De Gea.

Spanje vertraagde hun aanvalstempo niet aan het begin van de tweede helft en bleef proberen om hun voorsprong uit te breiden. In de 49e minuut scoorde Georgië een doelpunt toen Chakvetadze met een schot van links van net buiten het strafschopgebied de achterstand terugbracht tot 1-4.

Het doelpunt zette Spanje echter niet op scherp en ze hernamen snel hun dominantie. Morata scoorde nog een hattrick in de 65e minuut toen hij in het strafschopgebied voor de keeper kwam en een schot onder de benen van de keeper binnenrolde. Spanje leidde met 5-1.

Spanje scoorde opnieuw in de 68e minuut toen Nico Williams een pass van Olmo in het strafschopgebied ontving en de bal met gemak binnen schoof. Spanje leidde met 6-1.

In de 74e minuut maakte Spanje het laatste doelpunt van de wedstrijd toen Yamal een pass kreeg van Fabian Luis in het strafschopgebied en de bal thuis schoof om de stand op 7-1 te brengen. Het was Yamals eerste doelpunt voor Spanje dit seizoen en hij schreef geschiedenis als de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het Spaanse nationale team op de leeftijd van 16 jaar en 57 dagen.

Met het laatste fluitsignaal steeg Spanje naar de tweede plaats in Groep A met een 7-1 nederlaag tegen Georgië. Zes verschillende spelers scoorden voor Spanje in een wedstrijd die ook het grootste doelsaldo in een Europa 2024 kwalificatiewedstrijd opleverde.

Georgië, aan de andere kant, had slechts één schot op doel en één doelpunt, omdat de aanval van Spanje hun verdediging overweldigde. Het is de moeite waard om te vermelden dat ster Amar, die slechts 16 jaar oud is, ook zijn debuutdoelpunt scoorde, waardoor fans enthousiast zijn over de toekomst van het Spaanse voetbal. Als je ook een fan bent, kun je een goedkoop voetbal shirt kopen en de toekomstige wedstrijden bekijken!